Співпраця в ім’я життя

Співпраця в ім’я життя

22 лютого зіграли виставу «KVITKA», пісню наяву та уві снах.

Вкотре ожила щемлива історія життя Квітки (Кейсі) Цісик американської співачки з українським серцем у виконанні Тетяни Фролової. У залі заворожено спостерігали за дійством глядачі, серед яких багато молоді. Вони були вражені не лише грою акторів, піснями у виконанні Квітки, але й тією неймовірною силою головної героїні, її вірою у життя й бажанням творити й кохати.

Світова прем’єра (режисерка-постановниця Таїса Славінська) відбулася в нашому театрі 4 квітня 2018 року, до дня її 65-річчя. За ці роки виставу зіграли в Києві, Житомирі, Харкові, Мукачево. Гаряче аплодували їй і в Кутаїсі. А віднедавна в театрі запровадили послугу з аудіоописом вистав для незрячих людей, яку проводить Світлана Фицайло. От і вчора на виставі вкотре мали змогу побувати представники Вінницького УВП УТОС.

Серед присутніх у глядній залі були очільники обласних театрів з Черкас та Херсону, зокрема директор ЧАУМДТ ім. Тараса Шевченка Руслан Паскалов та його заступник Володимир Осипов, директор-художній керівник ХАУМДТ ім. Миколи Куліша Олександр Книга, директор Херсонського обласного лялькового театру Віктор Гаврилюк. Між нашими театральними родинами налагоджуються дружні стосунки, яких потребує сьогодення.  Обговорили подальшу співпрацю, можливості обмінних гастролей, аби театри розвивалися, набирали нових обертів вистави.  Так, 13 квітня наш театр презентуватиме у Черкасах виставу «KVITKA»,  а 27 квітня Черкаський театр ім. Т.Г.Шевченка завітає до Вінниці.