До Дня української хустки

Українська хустка є символом нашого волелюбного народу, символом багатовікових традицій. Вона завжди була і залишається незмінною ознакою, яка доповнює образ берегині роду.

У хустку завертали немовля після народження, хустку наречений дарував своїй майбутній дружині. Нею ж покривали голову молодої після весілля. І протягом життя хустка є оберегом кожної жінки. Яскравим підтвердженням тому є й героїні наших вистав «Маруся Чурай», «Лісова пісня», «У неділю рано зілля копала…».

А як тут не згадати й екзотичні квіти Катерини Білокур, які оживали не лише на її полотнах, але й ставали візерунками на хустках і сорочках. Сценографиня Тетяна Гусева-Ковтун та режисерка, н.а.України Таїса Славінська довершили образ Катерини у виставі «KVITKA» хустками-крилами, які символізують життя й долю Квітки Цісик, названою батьками на честь дивовижної майстрині. Блискучими стали образи цих двох непересічних особистостей, створених  Тетяною Фроловою (Квітка Цісик) та з.а. України Оленою Пархоменко (Катерина Білокур).День української хустки

Чотири роки поспіль, за ініціативи Людмили Станіславенко,  активістки та депутатки Вінницької облради, це неофіційне свято об'єднує жінок різних професій, віку та національностей для збереження українських традицій. Уявіть, що в 2019 до нас приєдналися не лише жінки зі всіх регіонів України, але й США, Іспанії, Канади, Латвії, Португалії, Казахстану, Йорданії, Індії!

Сьогодні, коли ворог намагається перетворити нас на безбатченків, знищуючи наші святині, ще щільнішими стають наші ряди, ми об’єднані та непохитні.

Уклін ЗСУ! Слава народу України!